Lokacija

Proizvodno-trgovinsko preduzeće „Strato Plus“ DOO je nastalo 2001. godine odvajanjem od firme „Strato“, koja je osnovana 1994. godine baveći se  uvozom elektroizolacionih materijala i lakova u saradnji sa „Fabrikom lak žice“ Bor.  Firma „Strato“ je najviše sarađivala sa remontnim kućama „Obilić“ na KiM, „Kolubara“ Lazarevac, „Elektroremont“ Subotica i „Sever“ Subotica. Kako su ove kuće plaćanje vršile i otpadnim bakrom, krenulo se sa pretapanjem i livenjem bakra za  „Novkabel“ Novi Sad i „Fabriku bakarnih cevi“ Majdanpek.

Preduzeće „Strato Plus“ DOO je nastavilo sa delatnošću pretapanja i livenja otpadnog bakra, kasnije i  mesinganih blokova, da bi  2007. godine krenulo  sa kovanjem mesinganog fitinga. Oprema i mašine za kovanje i obradu mesinga kupovana je u Italiji, kao i od domaćih  firmi: „Zvezda“ Kovin i „Istra“ Kula. Prostor za montiranje mašina i početak procesa proizvodnje obezbeđen je kupovinom kompleksa zgrada firme „Moravateks“ u selu Moravac, nadomak Aleksinca. Najveći deo našeg proizvodnog programa dobija se  kovanjem, a manji deo proizvoda i poluproizvoda nastaje obradom mesingane šipke na jednovretenim i viševretenim automatima.

Svi alati za kovanje, kao i alati za mašinsku obradu izrađuju se u našoj alatnici. U alatnici se takođe rade i delovi pomoćnog alata i pribora kao što su alati za stezanje i nosači burgija i noževa.

Uz delatnost kovanja i obrade mesinga „Strato Plus“ DOO se bavi i prodajom bakarne lak žice za viklovanje elektromotora i  elektroizolacionog materijala  na teritoriji cele Srbije.

Izjava o politici kvaliteta   //   Setifikat ISO-9001   //   Sertifikat ISO-14001

 

Galerija